diumenge

L'ALTRA ECONOMIA

El dia 30 de gener és el DENIP, Dia de l'Educació per a la Noviolència i la Pau. Ho commemorarem amb la resentació de l'Agenda a Arbúcies.

¿No són sempre les causes de les guerres un conflicte per la gestió d'un territori i els seus recursos, es a dir ECONOMIQUES? (amb el conseqüent poder, domino, propietat...)- Que es vulgui legitimar amb religions, creences, mites,  història, tradicions, etc... no treu en que en el fons les causes són la possessió gestio de la terra, l'aigua, els minerals, una posició estratègica, poder sobre un territori,... I les victimes són el pobles i l'equilibiri ecològic.

Fa  dos anys que l'Agenda Llatinoamericana Mundial es va centrar en L'ECOLOGIA. Enguany ho fa en L'ECONOMIA, en la recerca i difusió  d'alternatives econòmiques que ens puguin  portar  aun altre sistema.
Com que els que hi entenen més que jo ja diuen la seva, em limitaré a posar enllaços, el primer dels quals és d'un post que vaig fer sobre el perquè l'ECOLOGIA ha de ser prioritària davant l'ECOMONIA, clicant AQUÍ. Hi trobareu videos de la darrera  conferència que l'Arcadi Oliveras va fer a Arbúcies.

properament....
Enllaç a cartilla ECOLOGIA.
Enllaç a cartilla ECONOMIA.

Enllaç a vídeo de Josep Manel Musqueta: ECONOMIA PER AL BON VIURE I BON CONVIURE (SUMAK KAWSAY)