divendres

ADHESIÓ AL MANIFEST 2010 PELS DRETS HUMANS

El 10 de desembre de 1948 les Nacions Unides aprovaven la Declaració Universal dels Drets Humans. Avui, 62 anys després, els drets més bàsics com l’educació o l’habitatge, continuen essent vulnerats a qualsevol punt del planeta, tot i que pràcticament tots els Estats estan obligats a desenvolupar-los i a incorporar-los en els seus textos constitucionals.
Es considera essencial que els drets humans es difonguin i protegeixin, però cada any som moltes les persones que a nivell mundial ens reunim per denunciar la constant vulneració i l’incompliment dels 30 articles d’aquesta declaració.
(CONTIUA clicant a comentaris...)
La carta universal dels Drets Humans és un document valuós i imprescindible: l’únic camí possible per canviar el món, per aconseguir aquest altre món possible que tots i totes els presents reclamem: Drets Humans, tots, per a tothom i a tot arreu!

2 comentaris:

alterglocal ha dit...

continuació Manifest 2010 DDHH

Des de la Coordinadora d’ONG Solidàries continuem treballant i lluitant per a que la declaració no quedi en paper mullat.

Avui volem denunciar que la crisi del sistema econòmic i financer mundial, enriqueix a uns pocs i exclou a milions de persones. Que aquesta crisi ha accentuat les situacions d’ extrema precarietat.

En aquesta diada d’enguany, ens cal més que mai, la promoció dels Drets Humans davant la ciutadania perquè amb la crisi, el reconeixement i l’aplicació dels Drets Humans ha quedat greument afectada. I això es tradueix en un increment continuat de les desigualtats i en una retallada dels serveis i ingressos públics que dinamita la igualtat d’oportunitats, per la qual cosa se’ns obre un front social molt important: és en la defensa de la igualtat d’oportunitats que hi ha la base de la riquesa social.

Al mateix temps, cal perseverar perquè els poder públics crein un pla de xoc integral per frenar el creixement de l’atur, posin les bases de la necessària inversió per a crear llocs de treball i per a la defensa del dret a l’habitatge, que eviti els desnonaments per impagaments.

En aquesta conjuntura no ens podem permetre el luxe de baixar la guàrdia i, menys que mai ara, la nostra actitud no pot ser conservadora, ni conformista ni de resignació.

Cal denunciar el retrocés en els drets més bàsics i fonamentals, que garanteix l’article 25, per a viure en dignitat. I és que avui en dia hi ha més de mil milions de persones que pateixen fam crònica arreu del món. També a casa nostra hi ha famílies que no tenen garantit el dret a l’alimentació.

Cal denunciar la retallada de drets laborals que ha efectuat el govern espanyol, amb una reforma que vulnera de ple l’article 23 de la declaració .

L’article 26 garanteix el dret a l’educació per a tothom, però avui prop de mil milions de persones joves i adultes, la majoria dones pobres -algunes, veïnes nostres-, són analfabetes i no tenen encara l’oportunitat de llegir ni escriure.

alterglocal ha dit...

Visites 852