divendres

11s2014 SÍ, SÍ, ARA ÉS L'HORA

http://tecadarbucies.blogspot.com

ALBUM DE FOTOS 11s2014


Ara és l'hora. Tres diades consecutives progressivament més i més emocionants. . Abans la Fundació de l'ANC. Anteriorment les onades de consultes populars sobre la independència. Més enrere la gran manifestació convocada per Omnium, les convocades per diferents entitats i plataformes destacant per la del Dret a decidir, etc. Tres diades d'un procés que va començar fa 300 anys.  Manifestacions, concentracions, plantades a les places, penjades de senyeres i estelades a llocs simbòlics, concerts, xerrades, .... aquests són els nostres mitjans actuals. Les accions de desobediència civil davant lleis injustes també són lícites.
El món evoluciona i Catalunya fa la seva aportació que pot esdevenir importat. 
Per la manera: pacífica, unitària, transversal, resolent els conflictes interns amb paciència i mediacions, organitzada, de baix cap a dalt. 
Per les emocions: festivament i alegre. 
Per l'ètica: respectuosa, responsable, solidària.
Per  l'esperit: combatiu, ferm, amb empenta.
Per l'objectiu: assolir una nova manera d'organització territorial independent: més participativa, més democràtica, més social, més justa.

No és que volguem fronteres. Amb els mitjans de comunicació actuals els límits territorials no tenen el mateix sentit que abans. Si tendim a unes realcions més justes, no calen murs de la vergonya com el de Berlin, però tampoc com els de: el Sud dels EUA, el que pateix Palestina... o Ceuta i Melilla. 
Els catalans hem après de les nostres tradicions i la nostra història, però també, recentment, de persones i entorns socials d'una ètica i moral elevada com Gandhi, Luter King  i, a casa nostra Xirinacs.  Portem-ho a la pràctica.
A Catalunya, amb la independència local, podem fer una bona aportació al món global. Amb l'amistat dels pobles ibèrics, europeus i de tot el planeta. Aconseguint la independència i una millor democràcia en pau, reconeguts per les nacions ... haurem fet, tots plegants, un gran pas qualitatiu. 
Catalunya vol ser pacífica, vol contenir la violència, canalitza l'anhel de llibertat.  Si no ens deixen, provocaran un pas humà enrere. 
El 9N Votarem. Si algú ho vol impedir, com diuen a llatinoamèrica "le botaremos".