dissabte

INDIGNATS, GIRONA (21/05/2011)

WEB ACAMPADA GIRONA
CRIDA INFLEXIÓ
ENLLAÇ A DIARI DE GIRONA. AMB VIDEOS.

4 comentaris:

alterglocal ha dit...

Una crida al debat i a l'acció

alterglocal ha dit...

Si aquesta concentració és il·legal, vol dir que la llei no és justa.

alterglocal ha dit...

Redefinir l'estratègia
Entre les receptes de l'economista per a què l'economia mundial surti de l'actual crisi, a banda d'evitar l'austeritat de les administracions, l'economista ha destacat un canvi en l'estructura impositiva que incentivi l'economia productiva. Stiglitz ha lamentat que, fins ara, hagin tingut més càrregues fiscals els empresaris que volien tirar endavant un projecte que no l'economia financera.

En el cas de la Unió Europea, el Premi Nobel ha defensat com a millor opció la creació d'un fons de solidaritat que, segons ha dit, s'hauria d'haver posat en marxa quan la solvència grega es va posar en dubte ara fa un any. A més, Stiglitz ha proposat una reestructuració ordenada del sistema financer. Si no es fa d'aquesta manera, ha dit, la reestructuració es produirà inevitablement, però de forma desordenada.

L'engany de la flexibilitat
Els bancs centrals han estat també diana de les crítiques del premi Nobel. Segons ha dit, aquests no han assumit la seva responsabilitat en la crisi financera i econòmica actual, sinó que la deleguen en els responsables de la política fiscal i en el marc legal de les relacions laborals. En aquest sentit, Stiglitz ha explicat que la recomanació que sovint fan aquestes institucions de la flexibilitat laboral no és una bona opció en l'actualitat. Segons ha dit, el mercat laboral dels EUA és probablement el més flexible del món i, tot i això, no només no va evitar la crisi, sinó que ha contribuït a què el nivell d'atur s'hagi incrementat de manera considerable.

alterglocal ha dit...

Extracte de Directe.CAT
http://www.directe.cat/noticia/157953/stiglitz-alerta-que-els-plans-d-austeritat-condemnen-a-l-estancament